Nu de temperaturen weer dalen en de wegen natter worden is de tijd aangebroken dat de winterbanden uit de opslag gaan en onder de auto mogen. Met winterbanden onder de auto heb je meer grip bij de winterse omstandigheden. Dit is prettig want dat verkort de remweg, zorgt dat de auto in bochten blijft doen wat deze moet doen en verspoedigd het wegrijden. Een winterband is gemaakt van een ander rubbercompound en heeft een ander profiel, het profiel zorgt er als het ware voor dat de sneeuw uit de band geduwd wordt en niet in het profiel blijft plakken. Daarnaast is het rubber bij koude temperaturen zachter dan het rubber van een zomerband.

Het wisselen naar de winterbanden vind meestal plaats in oktober / november, in sommige landen is het verplicht om winterbanden te hebben tijdens winterse omstandigheden. Wilt u weten in welke landen dit is kijk dan op de website van de ANWB.

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor het wisselen van de banden, wij kunnen zowel uw complete set als de losse banden wisselen. Als u op dit moment nog geen winterbanden heeft maar wel overtuigd bent van de voordelen, schaf dan direct uw set bij ons aan. Voor de alle bandenmaten kunnen wij winterbanden met of zonder stalen/lichtmetalen velgen leveren.

Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 010-4350040 of via het e-mail formulier op deze website.